Göksu Kapı Blog

Endüstriyel Kapı sistemleri büyük boyutlara ve güçlü bir yapıya sahip olan, endüstriyel amaçlı faaliyetler gösteren işletmeler tarafından kullanılan kapı modelleridir. Genellikle endüstriyel binalarda veya işyerlerinde kullanılan Endüstriyel Kapılar dayanıklı, güvenli ve uzun ömürlü olması sebebiyle diğer kapı modelleri arasında ön plana çıkmaktadır.

Endüstriyel Kapılar manuel veya motorlu olarak çalışacak şekilde üretilir. Endüstriyel Kapı Motoru entegre edilen kapılar otomatik olarak açılıp - kapanma yeteneğine sahip olarak kullanıcılara güvenliğin yanında maksimum konforu da sunmaktadır.

Endüstriyel Kapı sistemlerinin işletmelere sağladığı en büyük faydalardan birisi de hava koşullarına veya dış etkenlere karşı yüksek koruma sağlamasıdır. İş verimliliğini artıran bu kapılar aynı zamanda ortaya çıkabilen tüm etmenlere karşı emniyet sağlamaktadır.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır uzman ekibimiz tarafından Endüstriyel Kapı Sistemleri işletmenin ihtiyacına göre en uygun yapıda ve estetik olarak arzu edilecek görünümde olacak şekilde üretilmektedir. 30 yılı aşkın süredir üretimini yaptığımız Endüstriyel Kapı Sistemleri ile ilgili teknik detayları, videoları, broşürleri goxu.com.tr/seksiyonel-sanayi-kapilari bağlantısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Endüstriyel Kapı Üretimi sürecinde kapının bileşenleri (örneğin çerçeve, vidalar, kayışlar ve kilit mekanizmaları gibi) özel bir şekilde işlenir ve birleştirilir. Daha sonra kapının yüzeyi genellikle boya veya kaplama ile kaplanarak korunaklı hale getirilir. Bu süreç kapının dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Endüstriyel Kapılar genellikle demir, çelik veya alüminyum gibi dayanıklı malzemelerden üretilir. Bu malzemeler kapının güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasını sağlar. Bununla birlikte Endüstriyel Kapıların standart donanımlarına ek olarak izleme penceresi, personel kapısı gibi seçenekler eklenebilir.

İşletmeler tarafından talep edilmesi halinde Endüstriyel Kapı uzaktan kumanda, plaka okuma, şifreli geçiş, çipli geçiş, yüz tanıma, metal kütle detektörü, kartlı geçiş, parmak izli geçiş sistemleri ile beraber çalışabilmektedir.

Göksu Kapı tarafından uzun yıllardır üst düzey kalitede üretilmeye devam edilen Endüstriyel Kapılara sahip olmak için İletişim bağlantısına tıklayarak yetkilimiz ile görüşebilir; ihtiyaç duyduğunuz ölçülerde, size özel tasarlanmış, dayanıklı, kaliteli ve estetik Endüstriyel Kapı Sistemleri ne sahip olabilirsiniz.

Endüstriyel Kapı Sistemleri 

Endüstriyel Kapı Sistemleri endüstriyel amaçla hizmet veren binalarda veya işyerlerinde kullanılan kapılardır. Bu tür kapılar genellikle büyük boyutlarda üretilirken aynı zamanda güçlü bir yapıya sahip olurlar.

Endüstriyel Kapı modellerinin en fazla öne çıkan özellikleri arasında dayanıklılık, güvenlik ve uzun ömürlülük  gösterilebilir. Bu kapılar kullanılacakları alana ve işletmenin ihtiyaçlarına özel olarak opsiyonel özelliklerle donatılabilirler.

Otomatik Kapı Sistemleri manuel veya motorlu olarak açılabilir ve hava koşullarına veya dış etkenlere karşı korunaklıdır. Ayrıca Endüstriyel Kapı modellerinin çalışmasını kontrol etmek için çeşitli kumanda sistemleri kullanılabilir.

Endüstriyel Kapı

Endüstriyel Kapı Özellikleri 

Endüstriyel Kapılar özellikle sanayi bölgelerinde veya endüstriyel faaliyet gösteren işletmelerde kullanılan kapı sistemleridir. İşletmelerin ihtiyaçlarını %100 karşılayacak yapıda üretilmeleri tercih sebepleri arasında en ön plana çıkan durumdur.

Endüstriyel Kapı Sistemlerinin Özellikleri arasında;

  • Yüksek Hızda Açılıp - Kapanması
  • Maksimum Güvenliği ve Yalıtımı Sağlaması
  • Büyük Mekanlar için Uygun Yapıda Olması
  • Montaj ve Bakım Kolaylığı Sunması
  • Soğuk Hava Depolarında Kullanılabilir Olması

gösterilebilir.

Endüstriyel Kapı sistemlerinin yukarıda belirttiğimiz özellikleri işletmeler tarafından tercih sebebi olmasına yol açmaktadır. Bununla birlikte bu kadar sık talep edilmesinin en önemli nedeni farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmelere özel olacak şekilde opsiyonel seçenekler sunarak ihtiyaçlarına çözüm bulabilmesidir.

Endüstriyel Kapı Montajı Nasıl Yapılır 

Endüstriyel Kapı Montajı kapının doğru bir şekilde tesis edilmesi için bu alanda uzman ekipler tarafından yapılması gereken işlemlerin tümüdür. Bu süreci Seksiyonel Kapı Üreticisi firmalar ile çözüm ortaklığı yapan kuruluşlar gerçekleştirmektedir.

Endüstriyel Kapı Montajı sürecini temel olarak basamaklar halinde;

  • Kapının teslim edildiği yere gidilerek kapının tüm bileşenleri çıkarılır.
  • Kapının çerçevesi ve diğer bileşenleri doğru bir şekilde yerleştirilir. Ardından sıkı bir şekilde sabitlenir.
  • Tüm bu süreç kapının kurulum kılavuzuna uygun bir şekilde yapılmaktadır.
  • Kapının motoru ve diğer elektronik bileşenleri kurularak, kapının çalışma şekli test edilir.
  • Kapının doğru bir şekilde tesis edilmesi sağlanır.

şeklinde belirtebiliriz.

Endüstriyel Kapı Periyodik Kontrol 

Endüstriyel Kapı sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli görülürse onarımının yapılması için yerine getirilmesi gereken işlemler Endüstriyel Kapıların Periyodik Kontrolü olarak ifade edilir.

Endüstriyel Kapıların Periyodik Kontrolü kapının uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Kapının tüm parçalarının kontrol edildiği bu süreç içerisinde hasar görmüş parçaların onarımı ve kapının çalışma şeklinin test edilmesi barındırır. Bu işlemler kapının düzgün bir şekilde çalışmasını ve uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Endüstriyel Kapı Bakımı Nasıl Yapılır 

Günümüzde tüm işletmeler sahip oldukları Endüstriyel Kapıları olabilecek en uzun süre hatta ömür boyu kullanmak istemektedir. Endüstriyel Kapı Bakımı kapının uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için yapılması gereken işlemlerin bütünüdür.

Belirli periyotlarla Endüstriyel Kapı Bakımı yapan firmalar ürünlerini çok daha uzun süre ve güvenli şekilde kullanmaktadır. Endüstriyel Kapı Bakımı sürecini aşamalar halinde;

  • Öncelikle kapının yüzeyini temizlemek ve toz veya kirleri süpürmek gerekir.
  • Bu işlemi yaparken kapının yüzeyinde bulunan bütün parçaların (örneğin vidalar, kayışlar ve kilit mekanizmaları gibi) temizlenmesi gerekir.
  • Daha sonra kapının tüm parçalarının sıkı bir şekilde monte edilmiş olduğundan emin olmak gerekir.
  • Eğer kapının bir parçası sıkı değilse bunu sıkıştırmak için gerekli bileşenleri kullanarak onarım yapmak gerekir.
  • Ayrıca Endüstriyel Kapı Motoru ve diğer elektronik bileşenlerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse onarım yapılması gerekir.
  • Bu işlemler kapının uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

şeklinde açıklayabiliriz.

Endüstriyel Kapı Sistemleri

Endüstriyel Kapı Tamiri 

Endüstriyel Kapı Tamiri kapının hasar görmüş parçalarını onarmak ve kapının düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için yapılması gereken uygulamalardır. Bu süreci size adım adım;

  • İlk olarak kapının hasar görmüş parçalarının tam olarak belirlenmesi gerekir. Bu parçaları belirlemek için kapıyı incelemek ve kapının çalışma şeklini değerlendirmek doğru olacaktır.
  • Eğer kapının bir parçası hasar görmüşse bu parçayı değiştirmek veya onarmak için gerekli bileşenleri temin etmek gerekir.
  • Daha sonra kapının tüm parçalarının doğru bir şekilde birleştirilmesi ve kapının çalışma şeklinin test edilmesi gerekir.
  • Tüm bu işlemler kapının hasar görmüş parçalarını onarmak ve kapının düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için yapılır.

şeklinde özetleyebiliriz.

Göksu Kapı bünyesinde hizmet vermekte olan uzman ekip arkadaşımız tarafından kaleme alınan bu yazımızda Otomatik Kapı Üretim, Montaj, Bakım ve Tamir süreci hakkında bilgi vermeye çalıştık. Ayrıca Endüstriyel kapıların genel özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili detaylara değindik.

Göksu Kapı tarafından her işletmenin ihtiyaçlarına %100 karşılık verecek yapıda üretilen Endüstriyel Kapı sistemlerine sahip olmak, Endüstriyel Kapı Üretimi hakkında detaylı bilig almak için Hemen Bize Ulaşınız...

Endüstriyel Kapı daha çok sanayi alanlarında kullanımı tercih edilen Seksiyonel Kapı çeşidi olarak ifade edilebilir. Endüstriyel Kapılar garaj, depo, konut, otopark, galeri, üretim deposu, oto yıkama tesisi, atölye, sergi ve fuar alanları gibi giriş - çıkış denetimi sağlanması gereken tüm alanlarda Endüstriyel Seksiyonel Kapı adıyla kullanılmaktadır.

Endüstriyel Kapı daha çok sanayi alanlarında kullanımı tercih edilen Seksiyonel Kapı çeşidi olarak ifade edilebilir. Endüstriyel Kapılar garaj, depo, konut, otopark, galeri, üretim deposu, oto yıkama tesisi, atölye, sergi ve fuar alanları gibi giriş - çıkış denetimi sağlanması gereken tüm alanlarda Endüstriyel Seksiyonel Kapı adıyla kullanılmaktadır.

Seksiyonel kapı ülkemizde ayrılabilen, bölümlenebilen parçalardan oluşan kapılara verilen isimdir. İngilizce karşılığı Sectional Door olan bu kapılar bölüm bölüm yapısı sayesinde birçok konuda kullanıcılara kolaylık sunmaktadır.

Endüstriyel Kapı üst düzey yalıtım ve güvenlik imkanı sağlayan, genellikle fabrika, depo gibi sanayi kuruluşlarında kullanılan Seksiyonel Kapı modelidir. Endüstriyel Kapı modelleri arasında;

  • Endüstriyel Otomatik Kapı
  • Endüstriyel Fotoselli Kapı
  • Endüstriyel Akordiyon Kapı
  • Endüstriyel Çelik Kapı
  • Endüstriyel Branda Kapı
  • Endüstriyel Katlanır Kapı
  • Endüstriyel Sarmal Kapı
  • Endüstriyel Kayar Kapı

gösterilebilir.

Otomatik Kapılar kişinin veya cismin kapıya yaklaştığını anlayan sensörün tetiklemesi ile çalışmaya başlar.

Günümüzde Otomatik Kapıların büyük çoğunluğu kapının açılıp - kapanmasını tetiklemek için kapı yanlarına takılan hareket algılama sensörleri ya da optik sensörler kullanmaktadır. Bu sensörler cisim algılamaya devam ettiği sürece kapı açık kalır.