Göksu Kapı Blog

Bariyer Sistemleri projelerin giriş - çıkış alanlarının kontrol altında tutulması, istenilmeyen kontrolsüz geçişlerin önüne geçilmesi için kullanılan mekanizmalar bütünüdür. Özellikle kişilerin can ve mal güvenliğinin emniyet altına alınması konusunda en etkili çözüm olarak Bariyer Sistemleri görülmektedir.

Bariyer Sistemleri kullanıldığı yapılarda güvenlik ile birlikte istenilmesi halinde ücretli geçiş yapılmasına da olanak tanır. Özellikle ücretli otopark, yol, köprü gibi alanlarda gişelere konulan Bariyer modelleri geçişlerin kontrol altında tutulmasını sağlar. Bariyer çeşitlerine entegre edilen plaka tanıma, OGS gibi sistemler sayesinde süreç otomatik hale getirilebilir.

Göksu Kapı olarak tüm yapı modellerinde ihtiyaçları karşılayacak pek çok kapı mekanizmasını ürettiğimiz tesislerimizde projelerin kullanmak istedikleri Bariyer Sistemlerini de üretmekteyiz. İmal ettiğimiz ve bünyemizde barındırdığımız Bariyer Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgileri, Görselleri, Videoları ve Broşürleri goxu.com.tr/bariyer-yol-blokaj-sistemleri bağlantısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Projelerin ihtiyaçları ve kullanıcıların istekleri göz önüne alınarak manuel veya otomatik olarak üretilen Bariyer Sistemleri elektronik kartlar kullanılarak otomatik şekilde kontrol edilebilir. Eğer Bariyer çalışma rutini dışına çıkarsa sistem otomatik olarak motoru durdurup emniyet sağlar.

Bariyer Sistemleri motor devreleri ve kumandası elektrik ile çalışacak yapıda üretilmiştir. Bu nedenle elektrik kesilmesi durumunda manuel açma kolu sayesinde açılabilen bu sistemler ayrıca UPS sistemi sayesinde otomatik olarak açılmaya da devam edebilir. Ayrıca Bariyer kolu yukarıda ise altında araç olmadığında belirli süre sonunda kendiliğinden kapanmaktadır.

Yukarıda sadece birkaç özelliğinden bahsettiğimiz Bariyer Sistemleri kullanılacağı yapının ihtiyaçları ve istekleri göz önünde bulundurularak farklı modellerde ve özelliklerde üretilmektedir. Sizde projenize en uygun Bariyer çeşitlerine Göksu Kapı kalitesi, garantisi ve fiyat politikası ile sahip olmak için Hemen Bizi Arayın...

Bariyer Nedir 

Bariyer yapıların girişlerini emniyet altına almak, araç ve personel geçişlerini düzenlemek, binaya giriş - çıkışları kontrol altında tutmak, kullanıldığı alan önüne park edilmesini engellemek gibi amaçlarla üretilen, manuel ve otomatik olarak kullanılabilen mekanizmalardır.

Elle manuel olarak kontrol edilebilen Bariyer sistemleri isteğe bağlı olarak elektrik motorları kullanılarak otomatik açılır - kapanır hale getirilebilir. Projelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak en uygun olacak Bariyer modeli istenilen alana entegre edilmektedir. Günümüzde en sık tercih edilen Bariyer çeşidi olarak Otomatik Kollu Bariyer belirtilebilir.

Bariyer Sistemleri Nasıl Çalışır 

Bariyer Sistemleri içerisine entegre edilmiş elektronik devreler, motor, yazılımlar ve yardımcı mekanizmalar sayesinde isteğe bağlı olarak manuel veya otomatik olarak çalışabilen bir güvenlik sağlayıcı ekipmandır. Projelerin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı modellerde üretilmektedir.

Özellikle otoparklar olmak üzere, işlek caddeler, pazar yerleri, konser alanları, havaalanı, site, köprü ve yol girişleri gibi insan veya araç geçişinin olduğu alanların kontrol altına alınması için çok sık tercih edilmektedir. Bariyer Sistemleri otomatik olarak çalışabildiği için insan gücüne ihtiyaç duymayan mekanizmalardır.

Bariyer Sistemlerinin geçiş sırasında hareketleri algılayabilmesi için üzerinde farklı sensörler bulundurmaktadır. Sensörden gelen verinin elektronik kartta işlenmesi ile Bariyer nasıl aksiyon alması gerektiğine karar verir. Günümüz teknolojisi ile geliştirilen mikroişlemciler ve yazılımlar sayesinde Bariyer modelleri sıfır hata ile çalışmaktadır.

Bariyer Sistemleri kullanılacakları projelerin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda farklı türde üretilebilmektedir. Örneğin, açık alanda kullanılacak Bariyer çeşitleri farklı mekanizmalar ile üretilirken kapalı alanda kullanılacak Bariyer sistemleri daha farklı mekanizmalar kullanılarak imal edilmektedir.

Bariyer Çeşitleri 

Bariyer Sistemleri mekanlara yapılabilecek istenmeyen girişlere engel olmak ve geçişleri kontrol altına almak için kullanılan en etkili ve hızlı mekanizmalardır. Araç ve personel giriş - çıkışının denetlenmek ve kontrol altında tutulmak istendiği projelerde Bariyer modelleri ilk akla gelen çözüm olmaktadır.

Bariyer Sistemleri kullanıldığı alanlarda can ve mal güvenliğini de sağlayan, projenin yapısı ve ihtiyaçları göz önüne alınarak farklı modellerde üretilebilen mekanizmalardır. Tüm giriş ve çıkışları denetleme imkanı sunan bu sistemler sayesinde bina azami güvenliğe sahip olur.

Bariyerler genel olarak Kollu Bariyer ve Mantar Bariyer olarak iki sınıfta incelenir. Her iki tür Bariyer modelinin birbirlerine kıyasla avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Ayrıca bu iki Bariyer çeşidi de kendi içerisinde farklı özelliklerde üretilerek değişik isimlerle anılmaktadır.

Projelerin gereksinimleri dikkate alındığında en sık tercih edilen Bariyer Çeşitleri arasında;

  • Şeritli Bariyer
  • Işıklı Bariyer
  • Otopark Bariyer
  • Kollu Bariyer
  • Mantar Bariyer
  • Otomatik Bariyer
  • Hidrolik Bariyer
  • Zincirli Bariyer
  • Şeffaf Bariyer

gösterilebilir.

Yukarıda belirttiğimiz tüm Bariyer Sistemleri Kollu Bariyer ve Mantar Bariyer sistemleri esasına dayanmaktadır. Bunlar dışında Road Blocker olarak adlandırılan ve araçların kontrollü geçişini sağlayarak hızı limit altına alan Bariyer çeşitleri de bulunmaktadır.

Kollu Bariyer 

Kollu Bariyer Sistemleri kullanıldığı yapılarda geçişlerin kontrol altında tutulmasını sağlayan, estetik bir görünüme ve güçlü fonksiyonlara sahip Bariyer modelleridir. En sık kullanılan Bariyer Çeşidi olarak bilinen Kollu Bariyer entegre edileceği alana bağlı olarak farklı kol uzunluklarında üretilmektedir.  

Günümüz teknolojisi ile Kollu Bariyer Sistemleri de ciddi gelişim göstermiştir. Kol ve gövde kısımları en kaliteli malzemeler ile üretilen Kollu Bariyerler içerisine entegre edilen yazılım sayesinde hangi durumda kolu kaldırıp indireceğini bilmektedir.

Genellikle dış mekanlarda kullanılan Kollu Bariyer modelleri estetik ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Çürüme ve paslanma gibi durumların yaşanmadığı Kollu Bariyerler içerisindeki mikroişlemciler sayesinde kolayca kontrol edilmektedir. Motor entegre edilerek otomatik hale getirilen bu Bariyerler gerekmesi halinde manuel açılıp - kapanabilen yapıda üretilir.

Göksu Kapı tarafından Türkiye içerisinde ve tüm Dünyada ihtiyaç duyan yapılara özel olarak hazırlanıp gönderilen Kollu Bariyer Sistemleri ile ilgili teknik detayları, görselleri, videoları ve broşürleri goxu.com.tr/bft-kollu-bariyer ve goxu.com.tr/nice-kollu-bariyer bağlantılarına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Mantar Bariyer 

Araç ve insan geçişini kontrol altına almak için kullanılan Bariyer Sistemleri arasında Kollu Bariyer sistemlerinden sonra en çok tercih edilen Bariyer modeli olarak Mantar Bariyer Sistemleri belirtilebilir.

Mantar Bariyer Sistemleri herhangi bir kol barındırmayan, silindir şeklindeki blokların geçişin kontrol edileceği alanda yerden çıkıp tekrar geri girdiği bir yapıda çalışan mekanizmalardır. Üst düzey güvenlik gerektiren mekanlarda birebir çözüm sunmaktadır.

Mantar Bariyer araçların çarpmasına karşı dayanıklı olacak malzemelerle ve özel bir yapıda üretilir. İstenmeyen bir aracın Mantar Bariyer kullanılan bir yapıya girmesi mümkün değildir. Üst düzey güvenlikli alanlar dışında park, alış veriş caddesi ve pazar yeri gibi halka açık alanlarda da belirlenen saatlerde trafiği açmak ve kapatmak için kullanılabilir.

Göksu Kapı tarafından Türkiye içerisinde ve tüm Dünyada ihtiyaç duyan yapılara özel olarak hazırlanıp gönderilen Mantar Bariyer Sistemleri ile ilgili teknik detayları, görselleri, videoları ve broşürleri goxu.com.tr/bft-mantar-bariyer bağlantısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Otomatik Bariyer 

İçinde bulunan mikro denetleyiciler ve gelişmiş yazılımları sayesinde kullanıldığı yapıların giriş - çıkış alanlarında otomatik olarak açılan ve kapanan mekanizmalara Otomatik Bariyer Sistemleri denir. Kollu veya Mantar Bariyer Sistemleri fark etmeksizin her özellikteki Bariyer otomatik olarak kullanılır hale getirilmektedir.

Otomatik Bariyer modelleri uygulanacağı projenin ihtiyaçları dikkate alınarak buton, kart okuyucu, uzaktan kumanda gibi kontrol mekanizmaları ile entegre edilebilir. Özellikle otoyollarda OGS, KGS gibi sistemler başta olmak üzere pek çok yapıda Otomatik Bariyer modelleri kullanılmaktadır.

Otomatik Bariyer Sistemleri kurumsal işletmeler, belediyeler, park alanları, işlek caddeler, devlet kurumları, otoparklar gibi pek çok farklı amaçla hizmet veren binanın geçişlerinin kontrol edilmesi için ilk tercih edilen mekanizmalardır.

Otopark Bariyer 

Özellikle direkt olarak otopark hizmeti sunan binalarda veya projelerin otopark için ayrılan kısımlarında araçların giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesi için kullanılan sistemler Otopark Bariyer olarak ifade edilmektedir. Otopark Bariyer Sistemleri sadece araç kontrolü değil aynı zamanda kişilerin emniyetini de garanti altına almaktadır.

Otopark Bariyer Sistemleri kullanılacağı binanın yapı biçimine ve kullanım amacına uygun olacak şekilde Kollu Bariyer, Mantar Bariyer, Road Blocker ve Yer Tuzağı gibi farklı çeşitlerde üretilebilmektedir. Bu Bariyer modelleri arasında her birinin diğerine kıyasla avantajlı veya dezavantajlı olduğu yanları olmaktadır.

Şeritli Bariyer 

Özellikle Kollu Bariyer veya Mantar Bariyer sistemlerine dikkat çekecek ve giriş - çıkış yapacak kişilerin Bariyer Sistemine odaklanacağı şekilde üretildiği yapılar Şeritli Bariyer olarak ifade edilmektedir. Bu mekanizmalar ile ilgili detaylı bilgileri broşürlerimizde bulabilirsiniz.

Işıklı Bariyer 

Özellikle Kollu Bariyer veya Mantar Bariyer sistemlerine dikkat çekecek ve giriş - çıkış yapacak kişilerin Bariyer Sistemine odaklanacağı şekilde üretildiği yapılar Işıklı Bariyer olarak ifade edilmektedir. Bu mekanizmalar ile ilgili detaylı bilgileri broşürlerimizde bulabilirsiniz.

BFT Bariyer 

Yapıların giriş - çıkışlarını kontrol altında tutmak için kullanılan Bariyer Sistemleri arasında BFT Bariyer ve NICE Bariyer Sistemleri bulunmaktadır. Göksu Kapı olarak çözüm ortaklığı yaptığımız bu 2 firmaya ait Kollu Bariyer ve Mantar Bariyer modellerinin Türkiye ve Dünyada ihtiyaç duyan projelere GOXU markası garantisi ile temin etmekteyiz.

Zincir Bariyer 

Özellikle Kollu Bariyer ve Mantar Bariyer sistemleri ile istenilen kontrolün sağlanamadığı projelerde zincirin yere serilerek geçişler sırasında gerilmesi ve bu sayede denetimin sağlanması prensibine dayalı olarak çalışan mekanizmalar Zincir Bariyer olarak adlandırılır.

Zincir Bariyer Sistemleri günümüzde Kollu ve Mantar Bariyer modelleri ile kıyaslandığı zaman pek çok tercih edilen modeller değillerdir. Saydığımız Bariyer Sistemlerinin kullanılmasının mümkün olmadığı alanlarda uyum kolaylığı ve düşük fiyatı ile tercih edilebilmektedir.

Road Blocker 

Road Blocker üst düzey güvenlik gerektiren mekanlar için ilk tercih olarak görülen Bariyer Sistemleridir. Özellikle çok sert ve dış ortamın şartlarına karşı dayanıklı yapıda üretilen Road Blocker yani Yol Kesiciler kullanıldığı projelere üst düzey emniyet sunmaktadır.

Road Blocker mekanizmalarına entegre edilen hidrolik kol sistemi sayesinde açılıp kapanabilir ve açılıp kapanma hızı kontrol edilebilir. Road Blocker sayesinde oldukça büyük araçlar dahil izinsiz olarak geçiş yapamazlar.

Bariyer Fiyatları 

Bariyer Sistemleri ihtiyacı duyan proje sahipleri tarafından tarafımıza en sık iletilen sorulardan birisi "Bariyer Sistemleri Fiyatları Ne Kadar?" olmaktadır. Bariyer Sistemlerinin Fiyatları birçok farklı duruma bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bariyer Sistemleri Fiyatları 2024 yılında etkileyen durumlar arasında;

  • Projenin ihtiyaçlarını karşılayacak Bariyer Modeli,
  • Bariyer Sisteminin boyutları,
  • Sistemin manuel veya otomatik olması,
  • Kullanılacak kontrol mekanizması,
  • Bariyerin boyutları ve sayısı,

gösterilebilir.

Göksu Kapı yapıların ihtiyaç duyduğu modelde Bariyer Sistemlerini yüksek kalite, üstün teknoloji ve uygun fiyat politikası ile uzun yılların tecrübesi ile temin etmektedir. Sizde projenize en uygun Bariyer Sistemine sahip olmak ve uzman ekibimizden yardım almak için İletişim metinine veya soldaki Whatsapp ikonuna tıklayarak tecrübeli personelimizle anlık olarak mesajlaşabilirsiniz.

Otomatik Bariyer Sistemleri 

Otomatik Bariyer Sistemleri mekanlara giriş - çıkışları kontrol altına alarak geçişleri düzenleyen, içeriye yetkisiz personel veya araç girişini önleyerek projenin geçiş yoğunluğunu dengeleyen mekanizmaların bütünüdür. Sisteme entegre edilebilen kontrol mekanizması sayesinde kolayca kullanılabilirler.

Bununla birlikte Otomatik Bariyer Sistemleri diğer geçiş birimlerine kolayca entegre edilebilen ürünlerdir. Özellikle yoğun dönemlerinde birçok yapı geçiş alanlarına Bariyer modellerinden en uygununu entegre etmeyi talep etmektedir. (Otomatik Kapı)

Kalitesi, fonksiyonel yetenekleri ve estetik yapısıyla Otomatik Bariyer Sistemleri kullanıldıkları alanlarda geçiş konforu, güvenlik, denetim ve sağlıklı akışı beraberinde getirmektedir. Bariyer Sistemleri kullanılacağı yapının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak birçok farklı mekanizma ve opsiyonel seçeneğin birleşmesi ile üretilmektedir.

Otomatik Bariyer Sistemleri oluşturan mekanizmalar arasında;

  • Bariyer Kumandası
  • Bariyer Sensörü
  • Bariyer Kolu
  • Bariyer Fotoseli
  • Bariyer Motoru

bulunmaktadır.

Bariyer Sistemleri Faydaları 

Günümüzde iş merkezi, yaşam alanı veya kamu kuruluşu olması fark etmeksizin birçok proje içerisine Bariyer Sistemleri entegre edecek şekilde tasarlanmaktadır. Bu durumun en büyük nedeni Bariyer modellerinin estetiksel, fonksiyonel ve denetimsel anlamda pek çok faydayı beraberinde getirmesi olarak gösterilmektedir.

Bariyer Sistemleri yapılara sağladığı faydalar arasında;

  • Yoğun insan veya araç trafiğini denetim altına almak ve düzenlemek,
  • Yetkisiz araçların girişini engelleyerek yoğunluğu azaltmak ve güvenliği artırmak,
  • Yapıların izole alanlarına yetkisiz geçişleri engellemek,
  • Otopark görevlileri veya insanlı kontrol noktaları maliyetlerini azaltmak,

belirtilebilir.

Bariyer Sistemleri sonrası birçok projede yetkisiz erişimi kontrol etmek için personel harcamaları başta olmak üzere işletme maliyetleri gibi birçok konuda ciddi tasarruf edildiği gözlemlenmiştir.

Bariyer yapıların girişlerini emniyet altına almak, araç ve personel geçişlerini düzenlemek, binaya giriş - çıkışları kontrol altında tutmak, kullanıldığı alan önüne park edilmesini engellemek gibi amaçlarla üretilen, manuel ve otomatik olarak kullanılabilen mekanizmalardır.

Bariyer yapıların girişlerini emniyet altına almak, araç ve personel geçişlerini düzenlemek, binaya giriş - çıkışları kontrol altında tutmak, kullanıldığı alan önüne park edilmesini engellemek gibi amaçlarla üretilen, manuel ve otomatik olarak kullanılabilen mekanizmalardır.

Kollu Bariyer Sistemleri kullanıldığı yapılarda geçişlerin kontrol altında tutulmasını sağlayan, estetik bir görünüme ve güçlü fonksiyonlara sahip Bariyer modelleridir. En sık kullanılan Bariyer Çeşidi olarak bilinen Kollu Bariyer entegre edileceği alana bağlı olarak farklı kol uzunluklarında üretilmektedir. 

Araç ve insan geçişini kontrol altına almak için kullanılan Bariyer Sistemleri arasında Kollu Bariyer sistemlerinden sonra en çok tercih edilen Bariyer modeli olarak Mantar Bariyer Sistemleri belirtilebilir.

Mantar Bariyer Sistemleri herhangi bir kol barındırmayan, silindir şeklindeki blokların geçişin kontrol edileceği alanda yerden çıkıp tekrar geri girdiği bir yapıda çalışan mekanizmalardır. Üst düzey güvenlik gerektiren mekanlarda birebir çözüm sunmaktadır.

Otomatik Bariyer Sistemlerinin geçiş sırasında hareketleri algılayabilmesi için üzerinde farklı sensörler bulundurmaktadır. Sensörden gelen verinin elektronik kartta işlenmesi ile Otomatik Bariyer nasıl aksiyon alması gerektiğine karar verir. Günümüz teknolojisi ile geliştirilen mikroişlemciler ve yazılımlar sayesinde Otomatik Bariyer modelleri sıfır hata ile çalışmaktadır.

Bariyer Metre Fiyatları bariyerin özelliklerine, markasına, modeline ve kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Kullanılacağı bölgeyi incelemeden net bir fiyat belirtmek çok zordur.

Hidrolik Mantar Bariyer Sistemlerinin geçiş sırasında hareketleri algılayabilmesi için üzerinde farklı sensörler bulundurmaktadır. Sensörden gelen verinin elektronik kartta işlenmesi ile Hidrolik Mantar Bariyer nasıl aksiyon alması gerektiğine karar verir. Günümüz teknolojisi ile geliştirilen mikroişlemciler ve yazılımlar sayesinde Hidrolik Mantar Bariyer modelleri sıfır hata ile çalışmaktadır.

Bariyer Kumandasının Kopyalanması kumandanın markasına ve modeline bağlıdır. Kopyalama işlemi orijinal kumandayı yeni kumandayla eşleştirme işlemiyle gerçekleştirilir. Bu durum belirli tuşlara belirli bir sırada basarak yapılır. Ancak bu işlemi yapmadan önce kumandanın kılavuzunu okumanız veya bir uzmana danışmanız önemlidir. Çünkü hatalı işlemler bariyer sistemini bozabilir. Ayrıca güvenlik açısından bu tür eylemler önerilmez.

Araç ve insan geçişini kontrol altına almak için kullanılan Bariyer Sistemleri arasında Kollu Bariyer sistemlerinden sonra en çok tercih edilen Bariyer modeli olarak Mantar Bariyer Sistemleri belirtilebilir.